Mandľové medailóniky s dresingom

Potrebujeme:

400 g bravčovej sviečkovice, 20 g mandľových lupienkov, 4 lyžice olivového oleja, 2 hlávky listového šalátu, mleté čierne korenie, soľ
Dressing: 250 g nízkotučného bieleho jogurtu, 4 veľké paradajky, 1 lyžičku kapár, 1/2 lyžičky drveného zeleného korenia, 1/2 lyžičky korenia štyroch farieb, 1 lyžicu nasekaného čerstvého kôpru, soľ

Ako na to:

Zo sviečkovice nakrájame medailóniky, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji.
Na druhej panvici opražíme nasucho mandľové lupienky a obalíme v nich mäso.
Dresing pripravíme z jogurtu, do ktorého vmiešame paradajky a kapary nakrájané na kocky. Ochutíme soľou, drveným zeleným korením, korením štyroch farieb a kôprom.
Omáčkou polejeme natrhané kúsky umytého šalátu. Ako prílohu podávame pečené zemiaky.

04.01.2009

Podobné recepty