Vidiecke kurča

Potrebujeme:

2 lyžičky olivového oleja, 4 kuracie prsia bez kosti a kože, 1 malú cibuľu pokrájanú najemno, 3 strúčiky cesnaku posekané najemno, 1 lyžicu karí korenia, 300 ml konzervovaných pokrájaných paradajok bez soli, 25 g sušených marhúľ pokrájaných na tenké plátky, mleté čierne korenie, 1/2 lyžičky mandľových lupienkov

Ako na to:

Vo veľkom teflónovom kastróle na stredne silnom ohni rozohrejeme olej. Vložíme kuracinu a opekáme 3 minúty z každej strany alebo dozlatista. Potom mäso vyberieme na tanier.
Do kastróla pridáme cibuľu a cesnak. Pražíme asi 5 minút, kým cibuľa nezmäkne. Vmiešame karí korenie a pražíme 1 minútu. Potom pridáme paradajky aj so šťavou, marhule, tymian aj mleté čierne korenie a necháme zovrieť.
Kuracinu aj so všetkou šťavou vrátime do kastróla. Zmiernime oheň, prikryjeme a dusíme 20 minút, alebo kým sa kuracina dobre neprehreje.
Pred podávaním posypeme mandľovými lupienkami.

18.01.2009

Podobné recepty