Kuracie soté
na 2 porcie
150-170 g kuracích pŕs, cibuľa, šampiňóny, kapiu, kukuricu
Na rozohriatom oleji opražíme na rezance pokrájané mäso (môže byť aj bravčové). Keď je napoly opražené pridáme na drobno pokrájanú cibuľku a pražíme do sklovita.
Potom pridáme pokrájané šampiňóny najlepšie z konzervy a pražíme ďalej, ak sa nám zdá že nám cibuľa pripeká, podlejeme vývarom, ale len asi tak 1 dcl.
Potom pridáme kukuricu a nakoniec pridáme kečup. Kečup vždy pridávame nakoniec.
Korenie použijeme podľa vlastnej chuti (čierne korenie, sladká, či pálivá paprika, chilli). Zo sporáka odstavíme až vtedy, keď kečup začne po okrajoch vrieť. Nakoniec pridáme kapiu, ale to nie je podmienka.
Podávame s ryžou, hranolkami alebo opekanými zemiakmi.