Bábovka s orechmi
6 vajec, 300 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 150 ml oleja, 150 ml vlažnej vody, 300 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, za hrsť posekaných orechov, za hrsť hrozienok, 2 lyžice kakaa, tuk na vymastenie formy, múku na vysypanie formy, práškový cukor na posypanie
Ako na to:Žĺtka vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom dopenista. Pomaly pridávame olej, vlažnú vodu a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta. Pridáme posekané orechy. Asi 2/3 cesta vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a posypeme polovicou umytých hrozienok.
Do zvyšku cesta pridáme kakao, vymiešame a vylejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy. Pridáme ostatné hrozienka. Pomocou vidličky cesto jemne premiešame, aby sme vytvorili mramorovanie a bábovku dáme piecť do vyhriatej rúry.
Mierne vychladnutú bábovku vyklopíme a posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou.