Veľkonočný mäsový chlebíček

Potrebujeme:

Cesto: 200 g polohrubej múky, jedno vajce, 100 g masla, soľ, jednu až dve lyžice mlieka
Plnka: 150 g mletého bravčového mäsa, 150 g mletého hovädzieho mäsa, jeden rožok, soľ, mleté čierne korenie, nasekanú petržlenovú vňať, majorán, dva strúčiky prelisovaného cesnaku, 80 g mäkkej salámy, 80 g farebných paprík

Ako na to:

Polohrubú múku zmiešame so zmäknutým maslom, s vajcom a so soľou.
Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske.
Formu na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou.
Časť rozváľkaného cesta odložíme a zvyškom vyložíme dno a boky formy. Potom do nej vložíme polovičnú časť mletého mäsa, pridáme kolieska mäkkej salámy, nakrájané farebné papriky a zostávajúcu časť mletého mäsa.
Naplnenú formu prikryjeme odloženým cestom a vložíme ju do vyhriatej rúry piecť. Upečené a vychladnuté mäso vyklopíme z formy a podávame.
Plnka: Rožok natrháme na menšie kúsky a zalejeme ho vodou. Mleté bravčové a hovädzie mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, posekanou petržlenovou vňaťou, majoránom a prelisovaným cesnakom.
Pridáme celé vajce, vyžmýkaný rožok a spolu premiešame.

01.04.2009

Podobné recepty