Mäsová polievka s hubami na čínsky spôsob
4 sušené čínske huby, 115 g kuracieho mäsa, 200 g syra tofu, 50 g sterilizovaných nakrájaných bambusových výhonkov, 0,6 l kuracieho vývaru, 1 lyžicu suchého bieleho vína, 1 lyžicu sójovej omáčky, 1 lyžicu ryžového octu, soľ, mleté biele korenie, 1 lyžicu kukuričného škrobu
Ako na to:Huby namočíme do vody na 20minút, potom ich vytlačíme, odstránime nohy a nakrájame na pásiky spolu s mäsom, tofu a bambusovými výhonkami.
Vývar prevaríme, vložíme doň všetky suroviny, dáme zovrieť a varíme 1 minútu. Prilejeme víno, sójovú omáčku, ocot, osolíme, okoreníme a niekoľko minút varíme.
Polievku zahustíme škrobom rozmiešaným v malom množstve vody a miešame, pokiaľ nezhustne. Ihneď podávame.