Kačacie prsia grilované
kačacie prsia, soľ, olej
Ako na to:Kačacie prsia trochu narežeme (kožu) na viacerých miestach, osolíme a na rozohriatom oleji opekáme. Potom odložíme na teplé miesto. Podávame so zemiakovými guľkami.
Zemiakové guľky: Pretlačíme uvarené očistené zemiaky, pridáme hladkú múku, vajce, polohrubú múku, trochu soli. Urobíme cesto a robíme gule, ktoré plníme orestovanou kuracou pečienkou.
Hotové vo vriacej vode varíme 20-25 min.
Omáčka: na trochu oleja dáme červenú cibuľu, med, korenie, soľ, zalejeme červeným vínom a trochou brandy.
Barbecue: med, kečup, soľ – rozmiešame, pridáme čili omáčku, sójovú omáčku, čierne mleté korenie.