Zapekané kuracie stehná
kuracie stehná, soľ, korenie, cesnak, solamyl, paradajky, olej, papriku, cibuľu, vajcia (podľa porcií)
Ako na to:Umyté vykostené kuracie stehná osolíme, okoreníme potrieme cesnakom a obalíme v solamyle.
Rozohrejeme olej (málo), naň dáme kura kožou dolu. Opekáme 3-4 minúty z každej strany (pri opekaní prikrývame).
Nakrájame tenké plátky paradajok a na každý kúsok mäsa dáme asi 3 krúžky, pridáme papriku nakrájanú na hrubšie kúsky, cibuľu na hrubšie kolieska (z cibule vyberieme stred). Do stredu cibule vyklepneme vajce. Zapekáme 2-3 minúty.
Viedenská cibuľa: Cibuľu nakrájame natenko, obalíme v polohrubej múke a opečieme ako hranolky. Osolíme. Cibuľa stvrdne a je dobrá chrumkavá.