Škoricové placky
200 g práškového cukru, 250 g olúpaných mandlí, lyžičku mletej škorice, maslo na vymazanie plechu, 3 bielka
Ako na to:Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme práškový cukor a miešaním pripravíme hodvábne hladký krém.
Polovicu krému dáme do sklenenej nádoby a odložíme do chladničky.
Mandle pomelieme a pridáme do druhej polovice krému aj s lyžičkou mletej škorice. Dobre premiešame a odložíme na 3 hodiny do chladničky.
Na pocukrenej doske vyvaľkáme túto masu na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme placky, ktoré ukladáme na maslom vymastený plech. Povrch potierane bielkovým krémom.
Pečieme v mierne vyhriatej rúre, až placky dostanú celkom svetlú farbu. Necháme ich na plechu vychladnúť, až potom ukladáme na misu.