Hliva ustricová v čínskom karameli

Potrebujeme:

30 dkg hlivy ustricovej, 2 PL cukru, 2 PL octu, sójová omáčka, 2 oleja, 1 balenie čínskych bezvaječných rezancov, 30 dkg paradajok, 20 dkg paprík, 20 dkg brokolice, 30 dkg čínskej kapusty, 2 póry

Ako na to:

Zeleninu nakrájajte na drobné kúsky. Rezance uvarte podľa návodu. Na čínskej panvici (woku) rozpáľte olej pridajte ocot a cukor. Vytvorte karamel do ktorého pridajte na prúžky pokrájanú hlivu, premiešajte a pomaly opekajte, potom pridajte nakrájanú zeleninu, opäť premiešajte a ďalej duste. Prelievajte sójovou omáčkou, asi po 10 min. pridajte uvarené rezance. Znovu zľahka premiešajte a opečte. Podávajte ich v miskách s čínskymi paličkami.

08.12.2006

Podobné recepty