Adobro kuracie stehná

Potrebujeme:

12 kuracích stehien bez kože, 1 celý zväzok cesnaku, 1 dcl sójovej omáčky, vodu, olej, ocot

Ako na to:

Do väčšieho kastróla dáme olej asi do pol centimetra. Pridáme očistený posekaný cesnak, ktorý na horúcom oleji opražíme. Pridáme stehná a tiež na horúcom oleji ich opečieme z oboch strán, pričom kosťovú časť otočíme hore.
Stíšime na stredný oheň, pridáme sójovú omáčku a vodu tak, aby ňou boli stehná zakryté. Varíme asi 15 min, zakryjeme a dáme na mierny oheň dusiť na 1 hodinu.
Po hodine odkryjeme a necháme vodu pomaly vypariť asi pol hodiny.
Pred koncom pridáme dve polievkové lyžice octu, tým šťava trošku zhustne a odstavíme ich.
Množstvo šťavy by malo byt asi do polovice stehien. Podávame s ryžou a ľubovoľnou zeleninou. Stehna by mali samé odpadávať od kosti.

24.02.2009

Podobné recepty