Kakaová bomba
0,5 l vody, 50 g kakaa, 200 g cukru, 250 g masla, 3 žĺtka, 2 balíčky detských piškótou alebo jeden veľký balíček - 300 g, šľahačku na ozdobu
Ako na to:Do 0,5 l vody vsypeme 50 g kakaa (pol krabičky) - povaríme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Dobre utrieme cukor, zmäknutý tuk a žĺtka. Potom oboje spojíme dohromady, vymiešame metličkou dohladka - vychladnuté kakao pridávame pozvoľna. Pridáme piškóty a dobre premiešame.
Všetko dáme do tortovej formy alebo misy vyloženej potravinárskou fóliou a zaťažíme, aby sa piškóty dostali až na dno. Uložíme do chladničky zhustnúť. Stuhnuté krájame a zdobíme šľahačkou.