Čučoriedkovo-tvarohová torta

Potrebujeme:

Krém: 2 lyžice želatíny, 2 dcl mlieka, 500 g mäkkého tvarohu, 3 lyžice práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, asi 400 g čučoriedok
Na ozdobu: šľahačku v prášku, mlieko, 1 balíček detských piškótou

Ako na to:

Tortovú formu vyložíme na dne i po stenách piškótami. Želatínu namočíme do vlažného mlieka a necháme napučať. Mäkký tvaroh, cukor a rozpustenú želatínu našľaháme do hladkého krému.
Polovicu krému nalejeme na piškóty a pokryjeme ďalšou vrstvou piškótou.
Do zvyšnej časti krému prisypeme väčšiu časť čučoriedok a rozmixujeme. Natrieme na piškóty a uložíme do chladničky zhustnúť
a rozležať.
Jednotlivé porcie torty ozdobíme smotanou pripravenú podľa návodu na obale a ostatnými čučoriedkami.

29.01.2009

Podobné recepty