Piškótová torta s ananásom
2 balíčky piškótou, 1 ananásový kompót, 3 lyžice rumu, 80 g cukru, 3 žĺtka, 1 šľahačku, svetlú želatínu v sáčku .
Ako na to:Šťavu z ananásového kompótu zmiešame s rumom.
Pripravíme si tortovú formu, ktorou vyložíme alobalom. Piškóty si rozdelíme na tri hromádky. Žĺtka utrieme s cukrom do peny, a potom do krému vmiešame polovicu dobre ušľahanej šľahačky. Pridáme želatínu pripravenú podľa návodu na balíčku.
Na dno tortovej formy dáme 1 vrstvu piškót, ktoré pokvapeme rumovou šťavou. Polovicou krému prekryjeme piškóty a navrch položíme polovicu ananásu. Postup zopakujeme - poslednú vrstvu tvoria piškóty.
Hotovú tortu dáme najmenej na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním ozdobíme ostatnou šľahačkou, prípadne kúskami kiwi.