Harlekýn
Cesto: 4 vajcia, 100 g cukru, 20 g kakaa, 50 g hrubej múky
Plnka: 30 g masla, 30 g hrubej múky, 1/4 l mlieka + 100 g masla, 100 g cukru, 30 g kakaa, 1 šľahački
Utrieme žĺtka s cukrom, pridáme kakao, muku a vmiešame sneh z bielkov. Upečieme vo vymastenej a mukou vysypanej tortovej forme.
Z 30 g masla a 30 g muky urobíme svetlou zápražku. Zalejeme mliekom a miešame na miernom ohni až zhustne. Zvlášť vymiešame 100 g masla, 100 g cukru a kakao. Primiešame chladnúcu zápražku a v silnej vrstve natrieme na upečený korpus. Navrch natrieme ušľahanú šľahačku.
Môžeme ozdobiť kakaom alebo strúhanou čokoládou, príp. zaváranými višňami.