Parížska torta
1 balíček piškót, 1 balíček kakaa (125 g), 4 dcl vody, svetlá želatína, 1 Hera, 150 g cukru práškového, 4 žĺtka, šľahačkú na ozdobu
Ako na to:Vo vode rozmiešame kakao a uvaríme. Necháme vychladnúť.
Heru utrieme s cukrom a žĺtkami. Jednu tretinu krému odložíme a ostatné dve tretiny zmiešame s kakaovou vodou.
V prípade, že je hmota riedka, zahustíme ju želatínou pripravenú podľa návodu na balíčku.
Polovicu kakaové hmoty dáme do tortovej formy a vtlačíme do nej piškóty. Na to rozotrieme odložený svetlý krém a opäť vtlačíme piškóty. Postup opakujeme s ostatným kakaovým krémom. Hotové necháme uležať do druhého dňa. Pred podávaním ozdobíme a nakrájame na porcie.