Čokoládové lanýžky
200 g čokolády na varenie, 50 ml smotany na šľahanie, 50 g masla, 50 g mandľových lupienkov, 20 g kryštálového cukru
Ako na to:Mandľové lupienky jemne opražíme na panvici bez tuku. Pridáme cukor, premiešame a necháme ho i s mandľami skaramelizovať. Dáme si pozor, aby sme to neprehnali, karamel stačí, aby bol svetlo hnedý.
Čokoládu sa smotanou dáme do kovovej misky a vo vodnom kúpeli za stáleho miešania rozpustíme.Potom misku vyberieme a postupne vmiešavame zmäknuté maslo, až je hmota hladká a maslo spojené s čokoládou.
Pridáme skaramelizované mandle a opäť premiešame. Hotovú hmotu necháme v chlade zhustnúť. Potom z nej vytvarujeme guličky, ktoré obaľujeme v kakaovom prášku a odložíme do plechovej krabice.