Zapečená ryža s bešamelom
uvarenú ryžu natural vo vývare, 150 g kuracích pŕs, sójovú omáčku, soľ, mleté čierne korenie, 60 g šampiňónov, olej, strúhaný parmezán, 50 g nastrúhaného topeného syra, mlieko, maslo, hladkú múku, paradajky
Ako na to:Kuracie prsia pokrájame na malé kúsky, osolíme ich, okoreníme a pokvapkáme sójovou omáčkou. Premiešame a pomaly ich opečieme v panvici na oleji domäkka spolu s nakrájanými šampiňónmi.
Z masla, múky a mlieka pripravíme bešamel, ktorý ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Do vychladnutého bešamelu pridáme polovičné množstvo nastrúhaného tvrdého syra.
Zapekaciu misu vymastíme a dáme do nej polovičné množstvo uvarenej ryže, ktoré polejeme trochou bešamelu. Na ryžu dáme udusené kuracie mäso so šampiňónmi. Pridáme na kolieska pokrájané paradajky a prikryjeme zvyškom ryže. Zalejeme bešamelom, posypeme syrom a dáme zapiecť do rúry.
Hotové jedlo pokrájame na kúsky, ktoré posypeme strúhaným parmezánom.