Gaštanový rez
Piškóta: 4 vajcia, 6 lyžíc kryštálového cukru, 6 lyžíc polohrubej múky, 1 dcl oleja, 1 lyžicu kakaa, 1 prášok do pečiva
Plnka: 1/2 masla, 3 lyžice práškového cukru, 1 kocku gaštanového pyré, 1 Zlatý klas, 3 dcl mlieka
Karamelová šľahačka: 4 lyžice kryštálového cukru, 3 dcl mlieka, 2 práškové šľahačky, 1 stužovač šľahačky
Celé vajcia vyšľaháme. Pridáme olej, múku, kakao a kypriaci prášok. Premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Po vychladnutí cesto necháme na plechu a natrieme ho plnkou. Na plnku príde vrstva karamelovej šľahačky.
Plnka: Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Maslo, práškový cukor a gaštanové pyré spolu vymiešame a primiešame do vychladnutej kaše.
Karamelová šľahačka: Cukor upálime na karamel, no prv, než sa rozpustí, zalejeme ho mliekom. Po vychladnutí ho zmiešame so šľahačkami, stužovačom a vyšľaháme.