Stredomorský guláš
¾ kg hovädziny, ½ kg paradajok, ¼ kg malej cibuľky – šalotky, 2 mladé cukety, 1 červenú papriku, 3 PL oleja, 2 PL hladkej múky, 30 g masla, 2 bobkové listy, štipka čerstvého alebo sušeného tymianu, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL vegety, ¼ l červeného vína
Ako na to:Mäso nakrájajte na kocky, obaľte v hladkej múke a orestujte na polovici rozpáleného oleja a masla. Opečené mäso preložte do ohňovzdornej misy. Do výpeku v panvici pridajte druhú polovicu oleja a masla a popražte očistené celé cibuľky. Poprášte ich zvyškom múky, premiešajte, posoľte, okoreňte, posypte tymianom a podlejte vínom. Pridajte aj nakrájané paradajky, bobkové listy a priveďte do varu. Vylejte na mäso pripravené v ohňovzdornej mise, prikryte a dajte piecť do rúry asi na 75 min. Misu odkryte, pridajte papriku nakrájanú na rezance, cukety nakrájané na kolieska aj so šupkou, jemne posypte vegetou, premiešajte a dajte dopiecť. Podávajte s čerstvým chrumkavým chlebom, ktorý si namáčajte do šťavy.