Pohronská kapustnica
1 menšie bravčové koleno, soľ, 500 g kyslej kapusty, 20 g sušených húb, dva strúčiky cesnaku, rascu, mleté čierne korenie, 2 lyžice masti, 1 cibuľu, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžicu mletej červenej papriky, 200 ml mlieka, 200 g kyslej smotany
Ako na to:Koleno umyjeme, kožu viackrát narežeme, vložíme do hrnca, zalejeme litrom vody, osolíme a uvaríme domäkka.
K takmer uvarenému kolenu pridáme kapustu, umyté huby, pretlačený cesnak, rascu, korenie a dovaríme. Koleno vyberieme, kožu odstránime a mäso oberieme od kosti. Na masti opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme múku a urobíme zápražku.
Odstavíme, vmiešame mletú papriku, zalejeme mliekom, premiešame a vlejeme do kapustnice. Pri miernej teplote varíme asi 15 minút.
Nakoniec do kapustnice vložíme mäso, rozdelíme na taniere a podávame s kyslou smotanou.