Tvarohový koláč s hrozienkami
300 g polohrubej múky, 100 g hladkej múky, 20 g droždia, 120 ml mlieka, 1 vajce, 80 g masla, 80 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor
Plnka: 5 vajec, 80 g Zlatého klasu, 100 g masla, 700 g mäkkého tvarohu, 150 g práškového cukru, 2 ks vanilínového cukru, 100 ml mlieka, 100 g hrozienok
Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie a necháme ho napučať. Maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. V miske zmiešame polohrubú múku, hladkú múku, droždie s mliekom, celé vajce a vymiešané maslo s cukrom. Cesto rozvaľkáme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Plnka: Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom.
Pridáme tvaroh, celé vajcia, hrozienka a v mlieku rozmiešaný Zlatý klas. Plnku dáme na cesto.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 50–60 minút. Vychladnutý koláč pokrájame na kúsky, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme mandľovými lupienkami opečenými pri nízkej teplote na suchej panvici.