Pudingová torta s ovocím

Potrebujeme:

250 g polohrubej múky, 120 g masla, 60 g práškového cukru, jedno vajce
Plnka: 500 ml mlieka, dve lyžice kryštálového cukru, 40 g vanilkového pudingu, jeden žĺtok, lekvár, ovocie

Ako na to:

Mäkké maslo vymiešame s práškovým cukrom, vajcom a múkou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na tridsať minút na chladné miesto.
Tortovú formu vymastíme a rozvaľkané cesto naň prenesieme a okraje formy obložíme. Pečieme vo vyhriatej rúre s teplotou 200 °C asi dvadsať minút. Po upečení necháme cesto vo forme vychladnúť.
Potom ho vyberieme a po celom obvode potrieme lekvárom. Naplníme pudingovou plnkou a ozdobíme ovocím.
Plnka: Mlieko zmiešame s kryštálovým cukrom a pudingovým práškom s vanilkovou príchuťou. Za stáleho miešania uvaríme puding. Do hotového pudingu pridáme žĺtok, premiešame a necháme trošku vychladnúť.

28.02.2009

Podobné recepty