Mandľové sucháre
5 bielkov, 150 g hladkej múky, 150–200 g práškového cukru, 60 g mandlí, 60 g orieškov, tuk na vymastenie formy (srnčí chrbát)
Ako na to:V miske vyšľaháme bielka s cukrom na tuhý sneh, a potom pridáme múku. Posekané mandle a oriešky vmiešame do snehu. Cesto vylejeme do pripravenej formy a upečieme, elektrická rúra: 160 °C, teplovzdušná rúra: 140 °C, plynová rúra: stupeň 2–3, čas pečenia 30–35 minút.
Po upečení cesto aj s formou zabalíme do alobalu a odložíme. Na druhý deň ho vyklopíme z formy, nakrájame na tenučké plátky (1-2 mm) a vysušíme v rúre, elektrická rúra: 135 °C, teplovzdušná rúra: 115 °C, plynová rúra: stupeň 1–2, čas pečenia 25–30 minút.
Tip: Orechy a mandle môžeme nechať aj celé.