Rezy z vaječného koňaku
Cesto: 4 vajcia, 4 PL horúcej vody, 200 g práškového cukru, 200 g polohrubej múky, 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva, 1 vanilínový cukor, 250 g masla
Plnka: 150 g masla, 2 balíčky vanilkového pudingu, 150–200 ml vaječného koňaku, maslové sušienky, 500 ml mlieka, 150 g práškového cukru, rum, čokoládovú polevu
Z masla, múky, vajíčok, vanilínového cukru, prášku do pečiva a vody vypracujeme cesto.
Rozotrieme ho na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 13 minút, 2 minúty ho necháme postáť vo vypnutej rúre.
Plnka: Maslo vymiešame s cukrom. Z 2 balíčkov vanilkového pudingu a pol litra mlieka uvaríme pudingovú hmotu. Necháme ju vychladnúť vo vodnom kúpeli so studenou vodou, často miešame, aby sa nevytvorili hrčky. Postupne primiešame vymiešané maslo s cukrom a nakoniec vaječný likér. Krémom potrieme vychladnuté cesto.
Sušienky krátko namočíme do rumu zriedeného s vodou. Poukladáme ich jednu vedľa druhej na krém, potrieme rozpustenou čokoládovou polevou a vložíme na pár hodín do chladničky stuhnúť