Grilované kuracie krídla s paradajkovou omáčkou
12 kuracích krídel, 750 g paradajok, 1 jablko, 1 cibuľu, 3 lyžice paradajkového pretlaku, 2 lyžice medu, 2 lyžičky ovocného octu, soľ, korenie na grilovanie, štipku kajenského korenia, olej
Ako na to:Parajy na spodnej časti do kríža narežeme, krátko povaríme, opláchneme studenou vodou, olúpeme a rozštvrtíme. Jadro vyberieme.
Jablko ošúpeme, zbavíme jadrovníka a spolu s paradajkami nakrájame na malé kúsky. Očistíme cibuľu, nakrájame ju na osminky a opečieme v horúcom oleji. Pridáme k nej kúsky paradajok a jablka, osolíme.
Vmiešame paradajkový pretlak a dusíme pod pokrievkou 20 až 30 minút. Paradajkovú omáčku dochutíme kajenským korením.
Med, ocot, soľ a korenie na grilovanie zmiešame. Zmesou potrieme krídla a grilujeme po oboch stranách dozlata. Podávame s pripravenou omáčkou.