Zapečený cestovinový mazec

Potrebujeme:

cestoviny (akékoľvek), mleté mäso (1/2 hovädzieho, 1/2 bravčového) na jeden balíček cestovín 0,5 kg, 1 čertovskú omáčku, 1 cigánsku omáčku, šľahačku, korenie, soľ, bazalku, cesnak, cibule, syr na strúhanie

Ako na to:

Dáme variť cestoviny do vriacej osolenej vody s kvapkou oleja. Medzitým si pripravíme vynikajúcu omáčku. Nakrájame si cibuľku najemno a pomaly ju osmažíme, nesmie zhnednúť. Potom pridáme, mleté mäso a osmažíme.
Pridáme všetko korenie, občas premiešame, aby sa nám mäso nepripálilo. Potom vylejeme opatrne zvyšok oleja, zalejeme čertovskou a cigánskou omáčkou (môžeme nahradiť i šúpanými paradajkami, pokiaľ chystáte pre najmenších) a nakoniec prilejeme šľahačku.
Medzitým hotové cestoviny scedíme a dáme do varnej misky alebo pekáča. Zalejeme hotovou mäsovou omáčkou a dáme asi na 10 minút sprudka zapiecť, do dopredu dobre vyhriatej rúry. Potom dáme na tanier a posypeme strúhaným syrom.

23.02.2009

Podobné recepty