Syrové slimáčiky k vínu

Potrebujeme:

100 g údeného syra, 1 vajce na potretie, kvások zo 100 ml (20 g kvasníc, 1 kocku cukru, 80 ml vody), 250 g margarínu, 200 g hladkej múky, 300 g hrubej múky, 1 ČL soli

Ako na to:

Z múky, margarínu, pol lyžičky soli, 60 g nastrúhaného syra a z kvásku zamiesime cesto. Sformujeme ho do valca a rozrežeme na 6 dielov. Každý diel rozvaľkáme na okrúhlu placku a každú rozrežeme na 16 dielov. Každý diel od širšieho konca zvinieme a slimáčiky uložíme na suchý plech.
Potrieme ich rozšľahaným vajcom, posypeme zvyškom nastrúhaného syra a osolíme zvyškom soli. Vo vyhriatej rúre upečieme do zlatohneda.

24.12.2008

Podobné recepty