Karfiol zapekaný s rybím filé
1 karfiol, 500 g rybieho filé, 60 g masla, 2 žĺtka, 300 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, 50 g tvrdého syra, 2,5 dcl sladkej smotany, štipku muškátového kvetu, petržlenovú vňať
Ako na to:Karfiol uvaríme v osolenej vode, scedíme a rozoberieme na ružičky. Osolené filé podusíme na troche masla a rozoberieme
na plátky.
Z masla a múky pripravíme svetlú zásmažku, podlejeme vodou, povaríme a odstavíme. Prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali žĺtka.
Osolíme, pridáme postrúhaný syr, muškátový kvet a posekanú petržlenovú vňať.
Do vymastenej a strúhankou vysypanej formy dáme cestoviny a filé, a zalejeme omáčkou a zapečieme. Podávame so zemiakmi a paradajkovým šalátom.