Karfiolové lasagne s malinami
1 karfiol, 1 dcl mlieka, 1 dcl vody, 100 g masla, 1/2 lyžičky hladkej múky, štipku mletej červenej, sladkej, papriky, mleté čierne korenie, soľ, paradajky, maliny, čučoriedky, alebo brusnice, muškátový oriešok, 100 g postrúhaného tvrdého syra, cesto na lasagne
Ako na to:Karfiol rozdelíme na malé kúsky a dusíme asi 10 minút. Múku, papriku a rozpustené maslo zmiešame. Vodu s mliekom privedieme do varu, osolíme, okoreníme a 2/3 zmiešame s karfiolom.
Cesto poukladáme na plech, pridáme časť karfiolovej masy. Na túto masu poukladáme paradajky pokrájané na kocky, zakryjeme cestom a znovu celý postup zopakujeme.
Nakoniec nalejeme zvyšok omáčky a posypeme strúhaným syrom. Pečieme pri 160 C 40 minút. Po upečení pokrájame a na tanieri posypeme malinami, alebo čučoriedkami, či brusnicami.