Indický šalát
300 g vareného kuracieho mäsa, 2 jablká, petržlenovú vňať
Zálievka: 100 g hrozienok, 1/2 pohára bieleho vína, 1 jablko, 1 žítok, 1 dcl oleja, 250 g bieleho jogurtu, horčicu, pol lyžičky karí korenia
Niekoľko hodín pred samotnou prípravou šalátu hrozienka namočíme do bieleho vína.
Kuracie mäso a olúpané jablko nakrájame na kocky a zmiešame.
Príprava zálievky: Žĺtok vyšľaháme s horčicou. Za stáleho miešania pridávame po kvapkách olej a miešame dovtedy, kým sa nevytvorí hladká majonéza. Potom pridáme jogurt, karí korenie a hrozienka.
Nalejeme na šalát, ozdobíme pokrájanou petržlenovou vňaťou a podávame.
Šalát je v letných mesiacoch vhodný aj ako hlavné jedlo.