Maslové halušky
Potrebujeme:
250 g hlív, petržlenovú vňať, 4 vajcia, 50-60 g masla, 150 g múky, soľ, maslo na poliate
Ako na to:Uvarenú hlivu posekáme nadrobno spolu s petržlenovou vňaťou. Maslo vymiešame so žĺtkami, pridáme k hlive a k snehu vyšľahanému z bielkov.
Prisypeme preosiatu múku a osolíme. Lyžičkou hádžeme do vriacej osolenej vody podlhovasté halušky, pričom vždy lyžičku ponoríme do vody. Po uvarením scedíme a polejeme maslom.
19.12.2008
Podobné recepty
Krupicové maslové halušky (do polievky), Maslové halušky (do polievky), Maslové halušky, Krupicovo-maslové halušky s broskyňovou šľahačkou, Bryndzové halušky, Vtáčie mlieko a snehové halušky, Špenátové halušky, Zapekané syrové halušky s rebierkami, Špenátové halušky s nivovou omáčkou, Rýchle a dobré halušky do polievky