Vinárske hovädzie plátky
4 plátky hovädzieho mäsa, 20 g mrkvy, 20 g zeleru, 20 g petržlenu, 20 g cibule, 20 g paradajkového pretlaku, 4 PL červeného vína, 1 PL citrónovej šťavy, 1 bobkový list, 4 zrnká celého čierneho korenia, 4 zrnká nového korenia, mleté čierne korenie, cukor, olej, soľ
Ako na to:Hovädzie plátky po obvode narežte, mäso naklepte, osoľte a okoreňte.
Na oleji opražte nadrobno posekanú cibuľu a pokrájanú koreňovú zeleninu, pridajte plátky mäsa a krátko ich poduste. Potom k mäsu primiešajte paradajkový pretlak, červené víno, citrónovú šťavu, bobkový list, korenie a duste domäkka. Mäso vyberte, omáčku prepasírujte a podľa chuti oslaďte.
Plátky mäsa podávajte poliate omáčkou. Vhodnou prílohou je zemiaková knedľa a červená kapusta.