Baklažán na orientálny spôsob
600 g baklažánov, 1 strúčik cesnaku, 500 g tvrdých paradajok, 1,25 dcl mlieka, 80 g oleja, 3 vajcia, 50 g cibule, 100 g tvrdého syra, mleté čierne korenie, soľ, 2 lyžice strúhanky
Ako na to:Baklažány ošúpeme, pokrájame na kolieska hrubé asi 1 cm, osolíme ich, okoreníme a na horúcom oleji opečieme. Opečené kolieska odložíme na tanier.
Paradajky namočíme na chvíľu do horúcej vody, ošúpeme ich, pokrájame na kolieska, osušíme ich, okoreníme a opečieme na horúcom oleji. Opečené odložíme na tanier.
Zapekaciu misku vymastíme a poukladáme do nej vrstvu baklažánových koliesok a vrstvu paradajok. Vrstvy opakujeme do spotrebovania zeleniny.
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, ku ktorej pridáme prelisovaný cesnak. Zalejeme studeným mliekom a odstavíme zo sporáka.
Vmiešame vajcia a zmesou zalejeme baklažány a paradajky v zapekacej miske. Povrch posypeme strúhaným syrom a strúhankou.
Zapečieme v horúcej rúre.