Pečeň dusená na červenom víne
400 g pečene, 20 g masti alebo oleja, 40 g cibule, 2 malé papriky (zelenú a červenú), 1 PL mletého zázvoru, červené víno na podlievanie, petržlenovú vňať, soľ
Ako na to:Cibuľku a papriku pokrájame nadrobno. Opražíme na oleji alebo masti. Keď cibuľa zosklovatie, pridáme zázvor. Dobre ho v zelenine rozmiešame.
Pečeň prepláchneme a necháme odkvapkať. Potom ju pokrájame na drobné kocky. Pridáme ju na opraženú cibuľu a papriku, orestujeme
a napokon podlejeme vínom. Dusíme do mäkka.
Pred podávaním do jedla vmiešame nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a osolíme.
Podávame so zemiakovými plackami. Zdobíme petržlenovou vňaťou a červenou paprikou.