Medovníkový koláč

Potrebujeme:

350 g hladkej múky, 250 g medu, 1 dcl oleja, 125 g práškového cukru, 1/2 prášku do pečiva, 125 g vlašských orechov, 1 lyžičku mletej škorice, 2 klinčeky, 2 vajcia, 100 g olúpaných mandlí, 25 g kandizovaných čerešní

Ako na to:

Med, olej a cukor privedieme do varu a necháme vychladnúť. Na dosku preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva, škoricu, zomleté klinčeky a orechy, premiešame, pridáme vajcia, vychladnutú medovú zmes a vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme asi hodinu postáť.
Potom cesto rozvaľkáme a dáme na vymastený plech. Ostrým nožom urobíme do cesta zárezy 5 x 5 cm. Každý štvorec vyzdobíme mandľami a čerešňami. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút

24.12.2008

Podobné recepty