Pečené morčacie mäso
1 morku, 1 morčacie vnútornosti, 1 varený žalúdok, 1 srdce, 3 vajcia, 160 g slaniny, 100 g strúhanky, 20 g cibule, 1 vrecko Šťava ku kuraťu, 1 štipku strúhaného muškátového oriešku, 3 lyžice smotany, 10 g hladkej múky, 200 g masla, soľ
Plnka: 1/2 masla, 3 žĺtka, soľ, korenie muškátový orech
Nohy nasekneme pod kĺbmi a vytiahneme šľachy.
Plnka: 1/2 masla vyšľaháme s 3 žĺtkami, osolíme, okoreníme muškátovým orechom a pridáme vnútornosti, nasekaný varený žalúdok a srdce a všetko premiešame.
Na 1/3 dávky slaniny speníme nakrájanú cibuľu. Vychladené pridáme do plnky. Zahustíme strúhankou zvlhčenou smotanou.
Vymiešame sneh z troch bielkov a pridáme do plnky. Hmotou naplníme morku a zašijeme ju. Slaninou, ktorá ostala prešpikujeme morku osolíme a dáme na rozpustené maslo v pekáči.
Pečieme za stáleho polievania vypečenou šťavou. Nakoniec pridáme Šťavu ku kuraťu. Šťavu po vypečení zaprášime troškou múky.