Zemiakové šišky

Potrebujeme:

½ kg varených zemiakov, ½ kg polohrubej múky, 1/8 l mlieka, kocka kvasníc, 2 žĺtky, 2 lyžice rumu, 1 lyžice cukru, soľ

Ako na to:

Do vlažného mlieka dáme cukor, kvasnice a necháme vykysnúť. Vykysnuté pridáme do nastrúhaných, varených prechladnutých zemiakov, pridáme múku, 2 žĺtka, rum, soľ a vymiešame na hladké cesto. Podľa potreby môžeme pridať mlieko.
Po pol hodine cesto premiešame a ešte necháme kysnúť. Potom urobíme na pláte šišky, necháme chvíľku vykysnúť a smažíme tak, že ich dávame do rozpáleného oleja hornou stranou dole.
Na usmažené môžeme dať sladkú marmeládu alebo slanú pomazánku.

29.01.2009

Podobné recepty