Bravčové rezne
20 g masla, 1 malú cibuľu, 200 g hlív, soľ, mleté čierne korenie, 1 vajce, 1 lyžičku maizeny, trošku mlieka, 500 g bravčového mäsa zo stehna, hladkú múku, 1 vajce, 2 lyžice mlieka a strúhanku na obaľovanie rezňov, olej na vyprážanie
Ako na to:V panvici na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené, umyté a na malé kúsky nakrájané hlivy, soľ, mleté čierne korenie a prikryté dusíme.
Keď sú hlivy mäkké, zahustíme ich vajcom a maizenou, rozpustenou v troške mlieka. Zmesou natrieme naklepané a osolené rezne, preložíme ich na polovicu, obalíme v múke, vo vajíčku rozhabarkovanom v mlieku a v strúhanke.
Vypražíme ich na rozpálenom oleji po obidvoch stranách. Podávame so zemiakovými hranolkami.