Hliva v aspiku
3 dcl nakladaných hlív, 1 cibuľu, 2 natvrdo uvarené vajcia, 100 g mäkkej salámy, 1 kyslú uhorku, petržlenovú vňať, 30 g želatíny, trošku cukru, soľ, ocot
Ako na to:Hlivy naložené v sladkokyslom náleve scedíme, rozložíme do kompótových misiek, obložíme na kolieska pokrájanou cibuľou, plátkami uvarených vajec, kúskami salámy, kolieskom, uhorky a kúskom petržlenovej vňate (ak nemáme môžeme prizdobiť kúskom kápie).
Takto obložené hlivy zalejeme čiastočne vychladnutým aspikom.
Aspik: 1 l vody, cukor, soľ a ocot dáme prevariť.
Medzitým dáme do trošku studenej vody napučať želatínu, ktorú potom za stáleho miešania rozpustíme v horúcom náleve.