Karamelové rezy
Cesto: 6 vajec, 250 g cukru krupica, 200 g mletých orechov (vlašské, lieskové), 3 lyžice strúhanky, 3 lyžice preosiatej múky, 1/2 sáčku kypriaceho prášku, 2 ks obdĺžnikových tortových oplatiek
Krém: 1 konzervu kondenzovaného sladeného mlieka, 250 g zmäknutého masla
Cesto: Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme všetky suroviny a premiešame.
Dno plechu vyložíme pečúcim papierom, pokryjeme oplátkami (nemusí byť) a rozlejeme cesto. Upečieme.
Krém: Kondenzované mlieko dáme do nádoby s vodou a varíme 2 hodiny, aby mlieko skaramelizovalo. Vychladnuté skaramelizované mlieko vyšľaháme s maslom a necháme čiastočně stuhnúť.
Povrch vychladnutého korpusu potrieme karamelovým krémom a posypeme husto opraženými orechy. Rezy necháme asi 1 hod vychladiť a podávame.