Karbonátky z hlivy
50 g masla, 1 cibuľu, 500 g hlív, mlieko, rožky, 1 vajce, 1 strúčik cesnaku, soľ, korenie, 1 lyžičku hubového prášku, majoránku, petržlenovú vňať, 2 lyžice hustej kyslej smotany, strúhanku, tuk na vyprážanie
Ako na to:Na masle opražíme cibuľu do zlatista, vložíme nadrobno pokrájané hlivy a udusíme do mäkka.
Pridáme v mlieku namočené a vymačkané rožky, vajce, okoreníme cesnakom so soľou, korením a hubovým práškom, majoránkou, petržlenovou vňaťou, dobre premiešame, osolíme a všetko spolu krátko podusíme.
Podusenú zmes riedime kyslou smotanou, podľa potreby zahustíme strúhankou, formujeme karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke.
Vyprážame na horúcom tuku.