Roštenka plnená šunkou a zeleninou
½ kg hovädzej roštenky, 150 g šunky, 100 g čerstvých hríbov (sterilizovaných šampiňónov), 2 uvarené zemiaky, 30 g masti, 1 menšia cibuľa, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Nakrájané hríby speňte na cibuli, pridajte na kocky pokrájanú šunku a na záver zemiaky. Ochuťte soľou, korením a petržlenovou vňaťou. Mäso naklepte, osoľte, okoreňte, naplňte pripravenou plnkou, stočte a previažte niťou.
Rolky z oboch strán opečte na horúcej masti, podlejte trochou horúcej vody a duste pod pokrievkou asi 10 min. do mäkka.
Pred podávaním odstráňte niť a mäso pokrájajte na plátky. Podávajte s dusenou ryžou, uhorskou alebo so zeleninovým šalátom.