Thajské kuracie krídelka sa zeleninovou ryžou
12 kuracích krídel, 4 strúčiky cesnaku, farebné drvené korenie, koriander, mletý zázvor, sójovú omáčku, 2 lyžice medu, 100 g kečupu, grilovacie korenie, 400 g ryže, 100 g zmrazeného hrášku, 1 červenú papriku ,olej
Ako na to:Kuracie krídla umyjeme, okoreníme grilovacím korením, drveným korením a necháme marinovať v oleji.
Z medu, zázvoru, koriandru, drveného korenia, sójovej omáčky, kečupu a jemne strúhaného cesnaku pripravíme marinádu.
Rúru predhrejeme na 210 °C, krídla rozložíme na hlbší plech a za stáleho prelievania marinádou pečieme domäkka a zlatova.
Zeleninová ryža: Na oleji opečieme na jemné kocky nakrájanú papriku s hráškom, premiešame s varenou ryžou a podávame.