Solamylové cukrovinky

Potrebujeme:

30 dkg hladkej múky, 20 dkg solamylu, 20 dkg práškového cukru, 30 dkg Hery, 2 žĺtka, šťava z jedného citróna alebo 3 lyžičky citrónky, ríbezľová marmeláda (najlepšie domáca), čokoláda na varenie

Ako na to:

V mise zmiešame rukou múku, solamyl, cukor, pridáme nakrájanú heru a žĺtka s citrónovou šťavu. Zapracujeme vláčne cesto - má veľmi príjemnú konzistenciu, farbu i vôňu.
Zabalíme ho do sáčku alebo fólie a necháme najmenej dve hodiny odpočinúť (vôbec nevadí, ak to bude celú noc).
Z odpočinutého cesta po častiach rozvaľkáme na pomúčenej podložke pláty cca 3 mm a vykrajujeme tvary (kladný počet), ktoré poukladáme na tukom vymastený plech (prípadne môžeme použiť papier na pečenie).
Pečieme v dobre vyhriatej rúre cca 8-10 minút (pozor - koláčiky musia byť i po upečení veľmi svetlé).
Vychladnuté spojujeme ríbezľovou marmeládou a pomocou natieračky zdobíme čokoládou.

16.02.2009

Podobné recepty