Zapečené hlivy s vínom
500 g hlivy, 40 g masla, osminu litra bieleho vína, soľ, mleté korenie, 500 g zemiakov, 300 g mrkvy, dva póry, 75 g postrúhaného tvrdého syra, tri vajcia, bazalku, sladkú smotanu
Ako na to:Hlivu očistíme a pokrájame na menšie časti. Opečieme ich na horúcom tuku. Pridáme trochu vína a 3 minúty dusíme. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Zemiaky pokrájame na osminky. Mrkvu rozpolíme po dĺžke a pokrájame na hrubé rezance. Zemiaky 5 minút varíme, vyberieme z vody a vložíme mrkvu. Asi po 5 minútach vodu zlejeme. Pór očistíme, pokrájame na kolieska.
Pór zmiešame so zemiakmi, mrkvou a uložíme na dno pekáča. Potom navrstvíme hlivu. Posypeme bazalkou a syrom.
Smotanu vyšľaháme s vajciami, soľou a korením, podlejeme zmes v pekáči a zapečieme.