Špenát zapečený s vajcom

Potrebujeme:

1 kg čerstvého špenátu, 20 g masla, soľ, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový oriešok, 4 vajcia, 150 g mozzarelly

Ako na to:

Zo špenátových listov odstránime tvrdé stonky, umyjeme ich a necháme odkvapkať.
Cibuľu a cesnak najemno pokrájame a podusíme na masle. Pridáme špenát, ochutíme soľou, muškátovým orieškom a čiernym korením.
Premiešame a prikryté dusíme asi 5 minút.
Zapekaciu misu vymastíme, rozložíme do nej špenát a lyžicou urobíme v špenáte štyri priehlbinky, do ktorých rozbijeme vajcia.
Prikryjeme alobalom a zapekáme asi 10 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov.
Špenát vyberieme, posypeme mozzarellou pokrájanou na drobné kocky a neprikryté zapekáme ešte 5 minút. Podávame s varenými zemiakmi.

20.12.2008

Podobné recepty