Hovädzie stehno v hlivovej omáčke
600 g hovädzieho stehna, olej, 1 cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, 4 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, 200 g hlív, 2 dcl smotany, 1 lyžicu hladkej múky, cukor, 1 citrón
Ako na to:Stehno pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na oleji speníme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a krátko opražíme.
Podlejem vodou, pridáme nové korenie, bobkový list a prikryté dusíme do polomäkka. Očistené huby pokrájame na hrubšie plátky, pridáme k mäsu, podľa potreby podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
Udusené mäso vyberieme, šťavu zahustíme smotanou premiešanou s hladkou múkou, ochutíme cukrom, šťavou z citróna a premiešame.
Mäso vložíme späť do omáčky a podávame s uvarenou cestovinou.