Bravčové závitky s hráškom
600 g bravčového stehna, soľ, mleté čierne korenie, olej, 1 cibuľu, 150 g hlív, drvenú rascu, 1 dcl mäsového vývaru, 150 g hrášku, 80 g tvrdého syra
Ako na to:Bravčové stehno rozrežeme na štyri rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme.
Na oleji speníme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme očistené pokrájané hlivy, osolíme, posypeme rascou a krátko podusíme. Na každý rezeň dáme plnku, zvinieme a upevníme špáradlom alebo zviažeme niťou.
Závitky opražíme na malom množstve oleja, podlejeme vývarom a dusíme do polomäkka. Pridáme hrášok, podľa potreby podlejeme vodou a udusíme do mäkka.
Pred podávaním posypeme strúhaným syrom a necháme trochu prehriať.