Polnočná polievka

Potrebujeme:

hovädzie predné, zeler, petržlen, mrkvu, cibuľu, cesnak, nové korenie, bobkový list, jalovec, celé čierne korenie, mletý koriander, polievkové rezančeky, maggi, sójovú omáčku, worcesterovú omáčku, koreniny karí, hrebíček, koreniny gyros, sterilizované šampiňóny, zelenú vňatku, mleté korenie, soľ

Ako na to:

Do tlakového hrnca dáme mäso, všetku očistenú koreňovú zeleninu, celé strúčiky cesnaku, celú olúpanú cibuľu, bobkový list, celé korenie, jalovec, hrebíček, nové koreninie, osolíme, zalejeme vodou a dáme variť. S cibuľou a cesnakom nemusíme šetriť.
Asi za ¾ hodiny odstavíme a necháme mierne prechladnúť.Vývar scedíme do druhého hrnca. Všetku koreňovú zeleninu a mäso pokrájame na drobné kúsky a pridáme do vývaru.
Cesnak prepasírujeme a cibuľu nakrájame na kolieska a tiež pridáme do vývaru spolu s pokrájanými šampiňónmi a rezančekmi.
Privedieme opäť k varu, dochutíme mletým koriandrom, karí, gyrosom, sójovou omáčkou, worcestrovou omáčkou, maggi, mletým korením a soľou.
Pred podávaním pridáme nasekanú čerstvú zelenú petržlenovú vňaťku.

20.12.2008

Podobné recepty